Këto marka kanë vendosur të qëndrojnë në Rusi dhe shumë përdorues të internetit po bëjnë thirrje për t’i bojkotuar ato

Zara, H&M, Ikea: disa marka të mëdha ndërkombëtare kanë vendosur të mbyllin dyqanet e tyre në Rusi për shkak të luftës në Ukrainë, ndërsa të tjerat heshtin për këtë çështje.

Pushtimi rus i Ukrainës ka çuar në sanksione të shumta nga shtetet perëndimore kundër ekonomisë së vendit dhe markat e mëdha ndërkombëtare po ndjekin shembullin duke vendosur të mbyllin dyqanet ose fabrikat e tyre në qytetet ruse.

Zara, H&M, Adidas, Puma, Nike, Apple, Levi’s ose Ikea, për të përmendur vetëm disa, kanë zgjedhur këtë opsion, duke shkuar aq larg sa ndonjëherë mbyllin edhe dyqanet e tyre online. Por markat e tjera heshtin për këtë temë, duke i lënë objektet e tyre të hapura. Coca-Cola, McDonald’s, Bunge, Mondelez, Estée Lauder, Kimberly-Clark ose Coty janë pjesë e një liste të krijuar nga Universiteti Yale, i cili mban këto marka që mbajnë një prani të konsiderueshme në Rusi. Një zgjedhje që pasohet me një erë revolte në rrjetet sociale, shumë përdorues të internetit që bëjnë thirrje për bojkotimin e tyre në të gjithë botën.

Hashtags #BoycottMcDonalds, #BoycottCocaCola, #BoycottPepsi po lulëzojnë në Twitter ose Facebook, me përdoruesit e internetit që shkojnë aq larg sa të thonë se nëse këto marka vazhdojnë aktivitetin e tyre në Rusi sikur të mos kishte ndodhur asgjë, kjo është për shkak se ata mbështesin pushtimin e nënkuptuar rus. të Ukrainës.

Koha Shqiptare

Next Post

Kujdes, qindra mijëra telefonata mashtruese të regjistruara brenda pak ditësh në Belgjikë

Wed Mar 9 , 2022
Jini vigjilentë nëse merrni një telefonatë të pazakonshme. Që nga fundi i javës së kaluar, qindra mijëra telefonata mashtruese janë regjistruar në Belgjikë, raportuan të mërkurën Instituti Belg i Telekomunikacionit (BIPT) dhe Qendra për Sigurinë Kibernetike në Belgjikë (CCB). “Thirrjet mashtruese bëhen rregullisht. Megjithatë, ditët e fundit kemi arritur një […]

Artikuj te ngjashëm