Nga 1 dhjetori 2020 legjislatori belg ka vendosur një listë të re mbi kushtet ​​kontraktuale të ndaluara në B2B. Zbulojini ato këtu dhe bëni testin në fund të artikullit për të parë nëse kontratat tuaja janë në rregull. Që nga vitet 1930, konsumatori, si një bashkëkontraktor ligjërisht më i dobët, […]

Nga 1 shkurti 2022, ndryshon ligji per pagesat e faturave B2B në Belgjikë. Në përputhje me ligjin e datës 2 gusht 2002 në lidhje me luftën kundër vonesave të pagesave në transaksionet komerciale (i njohur si ligji për pagesat), periudha e pagesës për transaksionet tregtare ndërmjet shoqërive tregtare (B2B) është […]

Në radhë të parë sëmundje e organeve të frymëmarrjes, Covid-19 mund të godasë edhe trurin. Efektet neurologjike të sëmundjes tani duket se janë vërtetuar nga studimet e fundit. Të dyshuara që nga fillimi i pandemisë, efektet neurologjike të sëmundjes tani duket se janë vërtetuar nga puna e fundit, përfshirë në […]

Jini vigjilentë nëse merrni një telefonatë të pazakonshme. Që nga fundi i javës së kaluar, qindra mijëra telefonata mashtruese janë regjistruar në Belgjikë, raportuan të mërkurën Instituti Belg i Telekomunikacionit (BIPT) dhe Qendra për Sigurinë Kibernetike në Belgjikë (CCB). “Thirrjet mashtruese bëhen rregullisht. Megjithatë, ditët e fundit kemi arritur një […]

Inflacioni u rrit sërish në muajin Shkurt dhe arriti nivelin 3.9%, duke shënuar një rekord të ri për më shumë se një dekadë. Rritja e inflacionit është gjithnjë e më e përqendruar te produktet ushqimore, energjetike dhe shërbimet e transportit. Inflacioni i grupit “ushqime dhe pije joalkoolike” në shkurt arriti […]

Kryeministri hungarez Viktor Orban ka deklaruar se Hungaria dënon sulmin e Rusisë ndaj Ukrainës, por  ajo nuk mbështet sanksionet kundër Moskës që kanë të bëjnë me ndalimin e importeve ruse të energjisë. Në një deklaratë pas bisedimeve dypalëshe në Londër me kryeministrin britanik Boris Johnson, Orban tha se zgjerimi i […]